teszt user blogja

Rendhagyó történelem óra

Iskolánk könyvtárába látogatott Ilon Gábor, aki az 5. évfolyamos tanulóknak tartott előadást a régészet világáról. Betekintést kaphattunk a régészek misztikus munkájába, kezünkbe vehettünk régészeti leleteket, megtudhattuk, hogy a régészek  kutatási munkája mennyire fontos a történelem feltárásához. Mesélt a régészet módszereiról, válfajairól. Városunkban kiemelkedően fontos a régészek munkája, hiszen nagy múltra tekint vissza szülővárosunk.

 

10. LÜK-bajnokság 2., 3. és 4. osztályosoknak!

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődőt, hogy a Móra Kiadó, immár 10. alkalommal, a 2019/2020-as tanévben is keresi az ország legjobb LÜK-játékosait.
Követve az elmúlt évek hagyományait, ismét versenyt hirdetünk az általános iskolák 2., 3. és 4. osztályos tanulói számára: a diákok több fordulóban saját évfolyamuknak megfelelő szintű feladatokkal mérhetik össze tudásukat, Logikájukat, Ügyességüket, Kitartásukat.

A világ legnagyobb tanórája 2019

Az UNESCO program folytatásként a könyvtár adott helyet a biodiverzitásról szóló foglalkozásnak is. Érdeklődéssel hallgatták az 5. osztályosok a környezetünk védelmével kapcsolatos ismereteket, csoportmunkában gyűjtöttek adatokat, képeket, információkat a témához kapcsolódóan. Plakátok is készülnek, és vállalások is születtek a közvetlen környezetünk védelméért.

A világ legnagyobb tanórája 2019

Iskolánk is csatlakozott az UNESCO által meghirdetett " A világ legnagyobb tanórája 2019" című programhoz. Ehhez kapcsolódóan Kelemen Tibortól, iskolánk testnevelő tanárától hallhattunk egy érdekes előadást a madarak világáról. Köszönjük!

Népmese napja

Az idei évben sem hagytuk ki Benedek Elek születésnapján a népmesékkel kapcsolatos foglalkozásainkat. Többnyire az alsó tagozatos tanulóinkkal emlékeztünk meg e jeles napról a könyvtári órák keretében. A népszerű papírszínház új meséiből is kaptak válogatást tanulóink.

Olvass és játssz velünk!

Szövegértést fejlesztő levelezős játékot hirdet a Kaméleon olvasóklub 1-4. osztályosoknak. A Kaméleon Olvasóklub mindig egy jó lehetőség arra, hogy teljesítsünk egy kihívást. Nagyjából egy könyv áráért házhoz jön a válogatott kortárs irodalom, beleolvashatunk a legújabb és legszínvonalasabb hazai gyerekkönyvekbe, és az év során nagyjából egyenletesen elosztva, vicces feladatokkal, játékos és élvezetes formában fejleszthetjük a gyerekek szókincsét és szövegértését.

Esőleső

A Berzsenyi Dániel Könyvtár Esőleső címmel Kányádi Sándor évforduló alkalmából levelezős versenyt hirdetett. Iskolánkból 3 csapat vett részt a versenyen. Sok érdekes feladatot kellett megoldaniuk, közben játékos módon ismerkedhettek meg a költő műveivel, életével, munkásságával. A Mesemorzsák az első helyen végeztek. Gratulálunk a csapat tagjainak!

Janikovszky Éva Meseíró Pályázat

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Kiadó ebben az évben is meghirdeti Meseíró pályázatát 2019. március 5.- április 17. között. A pályázók 3 csoportban indulhatnak: 7-9 évesek, 10-13 évesek, 14-16 évesek. Tematikai megkötés nincs, bármilyen téma feldolgozható, egy nyomtatásban még  meg nem jelent, maximum 5 oldal terjedelmű írással.  Kézzel írott pályaműveket nem tudnak elfogadni. E-mailben a janikovszky@fszek.hu címre kell 2019. április 17.

Esőleső

ESŐLESŐ - levelező játék Kányádi Sándor veseivel, meséivel
A Berzsenyi Dániel Könyvtár levelező játékot hirdet Kányádi Sándor születésének 90. évfordulóján. A közös játék, tisztelgés az erdélyi költő, író előtt, aki történeteivel, verseivel a felnőttek mellett a gyermekeket is megszólítja.

Oldalak

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30