Nemzetközi Könyvajándék Nap - Könyvmentő

 Iskolánk könyvtára is kapcsolódott az országos felhíváshoz, a Nemzetközi Könyvajándék Nap keretén belül több programot is megvalósítottunk.
- Egykori tanítványunk értékes ismeretterjesztő és szépirodalmi könyveit ajándékozta az iskola diákjainak, illetve a könyvtárnak.
- Bosnyák Viktória írónő által meghirdetett felhívásra is jelentkeztek diákjaink. Készülnek a fotók könyveivel, és a Tündérboszorkány regényével kapcsolatos kérdésekre is küldjük a helyes válaszokat.
- Február 12-én iskolai könyvtárunkban a Könyvmentő olvasásnépszerűsítő internetes játékkal ismerkedhettek meg olvasóink. A foglalkozást a játék megalkotói - Márczi Renáta és Takács Eszter- tartották meg. Egy önkéntes munka keretében a szerepjátékok és a virtuális állatneveldék ötvözéséből született meg a Könyvmentő http://konyvmento.bplaced.net/.
A játék célja a könyvek megmentése a feledéstől, az unalomtól.  Olyan játékos kedvű olvasók vehetnek részt a játékban, akik örökbe szeretnének fogadni egy könyvet, életerő pontokat gyűjtve versenyezzenek, hogy különböző szintre juttassák el kedvencüket. Eközben a regisztált játékosok a Piactéren mágikus tárgyakra licitálhatnak, illetve a kvízek kitöltésével az első helyért versenyezhetnek, részt vehetnek az olvasással kapcsolatos pályázatokon. A élvezetes bemutató után a hallgatóság tetszését igazolta a regisztrálók nagy száma.
-  A foglakozás után indítottuk el a könyv ajándékozási lehetőséget:  Tanulóink az iskolai könyvtár kijelölt polcára tehetik azt a könyvet, amelyet egy iskolatársuknak ajándékoznának. A polcról bárki elviheti a könyvet. A kezdeményezést a tanév végéig fenntartjuk.

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31